Eerder met pensioen

Er zijn constant veranderingen in het nieuws over ons pensioen. Doordat de mensen steeds ouder worden moeten ze volgens de overheid langer doorwerken. Toch willen veel mensen eerder met pensioen gaan en nog even lekker genieten. Maar eerder stoppen met werken is niet voor iedereen weggelegd.

Het kost vaak veel pensioengeld als je eerder stopt met werken. Vooral voor jongeren is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het opbouwen van een pensioen. Door vanaf het begin al te sparen bij een bank of verzekeringsmaatschappij voor je pensioen kan je eerder met pensioen gaan. Maar is het echt al te laat voor de mensen die over een aantal jaren al met pensioen gaan?

Deeltijd pensioen

Voor mensen die helaas al meetellen voor een later pensioen is er een oplossing. Je kan namelijk een deeltijd pensioen aangaan, waardoor je voor een gedeelte kan stoppen met werken. Vanaf zestig jaar is het mogelijk om één dag in de week met pensioen te gaan. Hierbij moet er wel medewerking worden verleend door de werkgever. Als je dit regelt dan verlies je bijna geen pensioengeld en je kan toch nog eerder met pensioen. Mooi geregeld voor beide partijen!

Copyright © 2019 Pensioen Geld